Froneri Finland

Fabriken i Turengi

Från Turengi till finländarnas hjärtan

På Finlands största glassfabrik i Turengi – intill Tavastehus – har man tillverkat glass med lokala krafter i finländska konsumenters smak med lokala krafter i rejält över 50 år. På fabriken arbetar c. 150 glassexperter som säkerställer att högkvalitativ glass tillverkas också i framtiden.

Miljöfrågor har alltid varit viktiga för oss och vi började använda finländsk biogas vid fabriken i Turengi i oktober 2017. All glass som tillverkas i Turengi pastöriseras med värme som produceras med biogas, likaså har det vatten som används vid processtvättar värmts med biogas. Vid fabriken i Turengi används den inhemska Gasum-biogasen, som produceras i Riihimäki. En minskad användning av vatten har i många år varit viktigt för oss. Vi har också satsat kraftigt på att minska på mängden av spill och avfall.

Vi är stolta över vår stenhårda glasskompetens och vi utvecklar våra produkter kontinuerligt för att motsvara den finländska konsumentens smak.

Besök i glassbaren

I fabriken i Turengi finns en glassbar, som skolor har som mål för klassutfärder. Under besöket som tar en timme får gästerna lära sig mer om glassens värld, se en video om hur fabriken fungerar och smaka på Pingviini-glass direkt där den tillverkas. Vi informerar senare om eventuella besökstider under våren.