Froneri Finland

Ansvarsfullhet

Ansvarsfullhet

Ansvarsfullheten är viktig för Froneri. Fabriken i Turengi, Pingvinglassarnas hem, arbetar långsiktigt för kontinuerlig minskning av energi, vatten och avfall. Även finsk biogas används i tillverkningsprocessen av glassar. Det uppstår heller inget soptippsavfall på fabriken, utan det går endera till återvinningen eller så utnyttjas det som energi. För oss är inhemskheten en hjärtesak och vår glass från Turengi tillverkas av finsk grädde och mjölk.

Froneri har även placerat minskningen av plastens miljöpåverkan som ett viktigt tema. Plasten på alla produkter som tillverkats i Turengi är redan återvinningsbar. Träet i alla glasspinnar som tillverkats i Turengi är på hållbara skogsvårdens vägnar certifierat, därtill har vi gällande palmoljan bundit oss till att följa principerna för hållbar produktion.

 

Tillverkad genom att minska på svinn

Denna fräscht fylliga Aino Choklad- och Mangoglass är tillverkad genom att minska på matsvinn. Det kan mycket väl gå åt mindre glassmassa än planerat under glassens olika tillverkningsfaser. Mindre hamnar till spillo och även miljön tackar, då man tar vara på den överblivna glassen och tillverkar nya godsaker av den. Förhållandet mellan den fylliga chokladen och friska mangosåsen är ett härligt läckert tillägg i Aino-familjen. Smaka och bli förtjust!

 

Socialt ansvar

Under Covid-19 pandemin har Froneri Finland levererat glassdonationer till åldringshem. På grund av epidemibegränsningarna har åldringarna varit allt ensammare. Froneri Finland ville glädja och pigga upp dagen för boende på åldringshem med en stor strutleverans, som såklart lämnades utanför dörren. En dam råkade ännu lagom ha födelsedag! Vi tar hand om varandra. Låt oss hållas trygga. Och låt oss hållas åtskilda, men bevara kontakten. ♥

 

Plastminskning i Finland

Froneri Finland har bundit sig till plastminskningen. Alla plastförpackningar som producerats i fabriken i Turengi är gjorda av återvinningsbar plast. Avlägsnandet av engångsplastskedar från Hurmaava bägarna (1,7 miljoner st.) och avlägsnandet av tunnband tillverkade av plast (”600 km” tunnband av plast), som funnits runt Eskimo multipelförpackningar, är de senaste plastminskningarna från år 2019.

 

 

Classics program ”Mun polku”

För att förebygga ungas utslagning arrangerade Classic tillsammans med Barn och ungdomsstiftelsen år 2019 ett program om socialt ansvar. Programmet bestod av dreamsters besök på yrkesläroanstalter – inspirerade personer berättade om sina egna tillväxthistorier och uppmuntrade publiken att drömma modigt. Tre unga valdes via den öppna ansökningen till programmet ”Mun polku”, där de fick stöd av karriärs- och välfärdscoacher för att nå sina drömmar och mål. De unga träffade också inspirerande personer och besökte arbetsplatser som intresserade dem. Responsen från ungdomarna om programmet var väldigt positiv. En av deltagarna sammanfattade: ”Detta program förändrade nog mitt liv totalt”.