Ainekset
3 munaa
2,5 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
1-1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vadelmia
punaisia viinimarjoja
1 l Pingviini Salmiakkijäätelöä
Valmistus
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan (Ø 26 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja pane se vuokaan. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi.
Sekoita hieman jäähtynyt seos varovasti munasokerivaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi.?Kaada taikina vuokaan. Kypsennä kakkua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja siirrä se leivinpaperin avulla tarjoiluvadille. Nosta halutessasi hetkeksi jääkaappiin, jolloin kakun rakenne kiinteytyy. Voit myös tarjota kakun haaleana, jolloin sisus on valuvaa. Tarjoa lisäksi kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Jos haluat hieman jännittävämmän makuelämyksen, tarjoile kakku salmiakkijäätelön kanssa. Koristele annos ananaskirsikoilla, kermavaahdolla ja vadelmilla.