Helppo raparperipiirakka

60 min / 6-8:lle / Helppo

Ainekset

Piirakkapohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
ripaus inkivääriä
400g raparperinpaloja
(2 rkl perunajauhoja, jos käytät pakasteraparperia)
2 rkl sokeria
Pingviini Vaniljajäätelöä
kanelia koristeeksi

Valmistus

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Sekoita jauhot ja leivinjauhe erillisessä kulhossa ja lisää taikinaan. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.
Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi. Sekoita raparperinpalat, sokeri ja inkivääri, sekä tarvittaessa perunajauhot. Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 20-30 min.
Tarjoa raparperipiirakka Pingviini Vaniljajäätelön kanssa. Koristele kanelilla.