Tervetuloa Froneri Finlandille

Turengin Tehdas

Turengista suomalaisten sydämiin

Suomen suurimalla jäätelötehtaalla Turengissa – Hämeenlinnan kupeessa – on valmistettu jäätelöä suomalaisten kuluttajien makuun paikallisin voimin jo 60 vuoden ajan. Tehtaan n. 130 jäätelöammattilaista takaavat laadukkaan jäätelön valmistuksen myös tulevaisuudessa suomalaisesta maidosta ja kermasta. Suomalaiset yhdistävät tutut ja ikoniset brändimme korkeaan laatuun. Olemme ylpeitä rautaisesta jäätelöosaamisestamme ja kehitämme tuotteitamme jatkuvasti suomalaisen kuluttajan makutottumusten mukaisesti. Tavoitteenamme on valmistaa ja markkinoida elintarvikkeita niin, että samalla edistämme kestävää kehitystä. Otamme tuotekehityksessä huomioon tuotteiden koko elinkaaren ja pyrimme vähentämään niiden ympäristövaikutuksia. Käytämme kotimaisia raaka-aineita aina kun se on mahdollista.

Ympäristöasiat ovat olleet meille aina tärkeitä. Pingviini-jäätelöiden koti, Turengin tehdas, tekee pitkäjänteisesti töitä minimoidakseen veden, jätteen ja energian määrää. Tehtaalla vedenkulutusta on vähennetty useilla teknologia- ja prosessimuutoksilla, esimerkiksi tehostamalla toisioveden käyttöä. Kaikki tehtaalla syntyvät jätteet erotellaan ja kierrätetään vastuullisesti. Jätteet menevät joko kierrätykseen tai ne hyödynnetään energiaksi. Turengin tehtaalta ei synny yhtään kaatopaikkajätettä.

Olemme siirtyneet hiilineutraalien ja uusiutuvien energiamuotojen käyttöön ja ostettu energiamme on nyt 100% hiilineutraalia! Käytämme tuulisähköä, biokaasua ja hiilineutraalia kaukolämpöä Turengin tehtaalla. Näillä vastuullisemmilla valinnoilla olemme vähentäneet hiilidioksidipäästöjämme vuodesta 2017 lähtien yhteensä 2 900 000 kg (KgCO2eq) sähkön, kaukolämmön ja höyryn osalta.

Froneri on asettanut muovin ympäristövaikutusten vähentämisen tärkeäksi tavoitteeksi.  Kaikkien Turengissa valmistettujen tuotteiden muovi on jo kierrätettävää. Teemme jatkuvasti töitä vähentääksemme tuotteidemme pakkauksien muovin määrää.

Turengin tehtaalla on käytössä ISO 14001 -standardin mukainen sertifioitu ympäristöjärjestelmä. ISO 14001 on tehokkaan ympäristöjohtamisjärjestelmän standardi, joka vaatii organisaatiota määrittämään mm. ympäristöpäämääränsä ja -tavoitteensa. Lisäksi Turengin tehtaalla on ISO 45001 standardin mukainen sertifioitu työterveyden ja työturvallisuuden hallintajärjestelmää.

Froneri on RSPO:n (Round Table on Sustainable Palm Oil) jäsen ja sitoutunut käyttämään kaikki tuotteissa vain vastuullisesti hankittua palmuöljyä.