Ajankohtaista

Froneri Finland tiedote 8.11.2023

Froneri tuomitsee jyrkästi Ukrainan sodan, ja olemme syvästi surullisia jatkuvista niin monien ihmishenkien menetyksistä ja vaikutuksista kaikkiin kärsineisiin yhteisöihin.

Froneri Finlandin jäätelöt on valmistettu Suomen suurimmalla jäätelötehtaalla Turengissa – Hämeenlinnan kupeessa – vuodesta 1962 alkaen. Tehtaallamme työskentelee noin 130 paikallista jäätelöammattilaista ja noin 50–100 kausityöntekijää. Jäätelömme tehdään suomalaisesta maidosta ja kermasta. Muiltakin osin käytämme kotimaisia raaka-aineita aina, kun se on mahdollista. Suurimmalla osalla valmistamistamme jäätelöistä on Avainlippu-tunnus.

Froneri Finland Oy:lla ei ole mitään liiketoiminnallisia kytköksiä Venäjälle. Emme osta Venäjältä raaka-aineita tai mitään muitakaan tuotteita tai palveluita tai vie maahan tuotteitamme. Noudatamme Suomen lakeja ja toimintaperiaatteita kaikessa tekemisessämme. Yhtiönä tuomitsemme jyrkästi sodan Ukrainassa.

Froneri Finlandin omistaa Froneri Group, jolla on toimiva tytäryhtiö Venäjällä. Sodan syttymisen jälkeen vuoden 2022 alussa, Froneri Group on vähentänyt merkittävästi toimintojaan Venäjällä ja vetänyt kansainväliset tuotemerkit pois Venäjän markkinalta.

Froneri Group lopetti pääomasijoitukset, mainonnan ja myynninedistämistoiminnan Venäjällä, sekä raaka-aineiden ja valmiiden tuotteiden tuonnin ja viennin Venäjän markkinalle ja sieltä pois. Venäjän liiketoiminta on tiukasti eristetty rajoittaen sen yhteyksiä Froneri-konserniin, eikä yhteyksiä muihin alueellisiin Froneri-liiketoimintoihin tai tytäryhtiöihin ole.

Froneri noudattaa edelleen kaikkia Venäjälle asetettuja kansainvälisiä pakotteita.